1) Τι είναι το υγραέριο;
Το υγραέριο αποτελεί μείγμα αερίων υδρογονανθράκων τα οποία παράγονται κατά την επεξεργασία του πετρελαίου ή συλλέγονται απευθείας από τις πηγές φυσικού αερίου. Τα δύο βασικά συστατικά του είναι το προπάνιο και το βουτάνιο τα οποία είναι σε αέρια μορφή. Για την αποθήκευση και μεταφορά του το υγραέριο τοποθετείται σε δεξαμενές υψηλής πίεσης όπου υγροποιείται. Είναι άοσμο και για αυτό τον λόγο προστίθεται στο μείγμα οσμώδης ουσία με την οποία γίνεται άμεσα αντιληπτό σε περίπτωση διαρροής. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οκτάνια (100-110), είναι βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα και για αυτόν τον λόγο όταν βρίσκεται στην ατμόσφαιρα συγκεντρώνεται σε χαμηλό ύψος από το έδαφος.

2) Σε ποια αυτοκίνητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο;
Το υγραέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο στα περισσότερα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ανεξαρτήτου τεχνολογίας (μονού , πολλαπλού, άμεσου ή έμμεσου ψεκασμού) , με την κατάλληλη επιλογή του συστήματος μετατροπής.

3) Το υγραέριο επηρεάζει την διάρκεια ζωής του κινητήρα;
Το υγραέριο έχει την ιδιότητα να μην αφήνει υπολείμματα κατά την καύση του με αποτέλεσμα να έχουμε τέλεια καύση μέσα στον κύλινδρο, κάτι το οποίο βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα.

4) Τι πλεονεκτήματα θα έχω από την χρήση υγραερίου ως καύσιμο;
Οικονομικό: Η τιμή του υγραερίου είναι πολύ μικρότερη από την τιμή της βενζίνης, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουμε 40-50% οικονομία στις μετακινήσεις μας.

Περιβαλλοντικά φιλικό: Το υγραέριο έχει 20% περίπου λιγότερες εκπομπές υδρογονανθράκων και διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με την βενζίνη και αυτό το καθιστά καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, επίσης έχει το πλεονέκτημα εξατμίζεται έξω από τον χώρο φύλαξης με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δυσάρεστες συνέπειες στο περιβάλλον, όπως γίνεται στην περίπτωση του πετρελαίου.
Ασφαλές: Το υγραέριο είναι αποδεδειγμένα ασφαλές γιατί οι δεξαμενές υγραερίου έχουν εξαιρετικά ανθεκτικά τοιχώματα από κράμα σιδήρου και χάλυβα, διαθέτουν βαλβίδες ασφαλείας που διακόπτουν την παροχή σε περίπτωση διαρροής. Τέλος το κύκλωμα τροφοδοσίας είναι απολύτως στεγανό χωρίς να περνάει μέσα από το χώρο των επιβατών.

5) Έχω την δυνατότητα να κινούμαι με βενζίνη μετά την μετατροπή.
Η μετατροπή σε υγραέριο δεν επηρεάζει καθόλου το σύστημα διαχείρισης καυσίμου του κινητήρα, έτσι υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής του καυσίμου από υγραέριο σε βενζίνη και το αντίθετο με την χρήση ενός διακόπτη από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η εναλλαγή αυτή μπορεί να γίνει και κατά την διάρκεια που το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

6) Υπάρχει ένδειξη στάθμης υγραερίου;
Ναι υπάρχει ενσωματωμένη ένδειξη στο διακόπτη αλλαγής καυσίμου. Υπάρχει επίσης όργανο ένδειξης επάνω στη δεξαμενή υγραερίου.

7) Τι δεξαμενή μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ο Τύπος της δεξαμενής καθορίζεται από το χώρο που έχει το αυτοκίνητο και από την χρήση που γίνεται. Υπάρχουν δύο είδη δεξαμενών, οι κυλινδρικές οι οποίες καταλαμβάνουν περισσότερο ωφέλιμο χώρο στο αυτοκίνητο αλλά έχουν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης αυτονομίας εξαιτίας της μεγαλύτερης αποθήκευσης υγραερίου και οι κυκλικές δεξαμενές, τύπου ρεζέρβας οι οποίες τοποθετούνται στον χώρο της ρεζέρβας και με αυτόν τον τρόπο διατηρείται ο ωφέλιμος χώρος των αποσκευών ανέπαφος.

8) Τι θα συμβεί αν τελειώσει το υγραέριο εν κινήσει;
Σε τέτοια περίπτωση το σύστημα θα γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη χωρίς να σβήσει ο κινητήρας, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

9) Που μπορώ να προμηθευτώ υγραέριο;
Το υγραέριο ως καύσιμο προμηθεύεται από τα περισσότερα πρατήρια υγρού καυσίμου .
Δείτε εδώ τα πρατήρια υγραερίου ανά την Ελλάδα.

10) Τι χρειάζεται για να γίνει η μετατροπή σε υγραεριοκίνηση, πρέπει να αφαιρεθούν κάποια εξαρτήματα από το αυτοκίνητο;
Δεν αφαιρείται τίποτα απολύτως από το αυτοκίνητο. Απεναντίας προστίθενται ορισμένα εξαρτήματα (ανάλογα με την τεχνολογία του αυτοκινήτου), τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει και με υγραέριο.

11) Πόσο χρόνο χρειάζεται για την μετατροπή;
Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει είναι 2 εργάσιμες ημέρες.

12) Χρειάζεται κάποια συντήρηση το σύστημα;
Στα πρώτα 1000 χλμ πρέπει να γίνει ένας τυπικός έλεγχος του αυτοκινήτου και μετά στα 20000 χλμ για την τακτική συντήρηση.

13) Σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου μπορώ να μεταφέρω την εγκατάσταση σε άλλο αυτοκίνητο;
Σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης του συστήματος σε νέο αυτοκίνητο αρκεί να είναι ίδιας τεχνολογίας ( σύστημα ψεκασμού, αριθμός κυλίνδρων).

14) Πως μπορώ να δηλώσω το υγραέριο;
Η εταιρία μας αναλαμβάνει επίσης να περάσει το αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ και να διεκπεραιώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου το αυτοκίνητο να αποκτήσει νέα άδεια κυκλοφορίας από το Υπουργείο μεταφορών

 
           
       
Τατοΐου 84, Μεταμόρφωση | T.K. 144 52, Αθήνα | Τηλ. κέντρο : 210 2828050| Fax : 210 2835661
         


Boulekos Dynamic